IMPLANTAT BEHANDLINGER OG KIRURGI

Dit smil lyser op og spreder glæde omkring dig

Få let til smil – Mangler du en tand eller to eller alle, smiler du mindre. Det er synd. Husk at løse proteser kan sættes bedre på plads med implantater.

Med et tandimplantat kan du smile fra øre til øre. Hele tiden. Vi bruger de nyeste metoder, teknologi og forkorter derfor behandlingstiden markant.

Tandlæge Mads Krabbe, Implantat behandling og kirurgi hos Falkoner Tandlægerne og Nørreport Tandlægerne

Mads Nikolaj Krabbe
Tandlæge med fokus på kirurgi og rekonstruktion

Jeg vil være den tandlæge på klinikken som du vil møde, når der skal tales om implantatbehandlinger og om hvordan du kan få dit smil tilbage.

Jeg mangler en enkel tand

Drejer det sig om en enkel tand, så kan vi, uden at skade eller bore i de andre tænder, opbygge en ny tand som fungerer fuldt ud som dine andre tænder. Med en porcelænskrone monteret på implantatet får du kosmetisk og styrkemæssigt en tand som holder

Implantat behandling hos Falkoner Tandlægerne eller Nørreport Tandlægerne Bestil tid hos os

Jeg mangler flere tænder

Det handler om at få det bedre, med sit smil og selvtilliden. Hvis du mangler flere tænder i munden, så er løsningen et implantat med faste porcelæns-tænder monteret henover.Hvis du mangler eller har skadet flere tænder ved siden af hinanden, så bygger vi en implantatbro, dvs en hel række porcelænstænder over implantaterne.

Implantat behandling hos Falkoner Tandlægerne eller Nørreport Tandlægerne Bestil tid hos os

Har du mistet smilet?

Paradentose, caries eller en alvorlig ulykke hvor du mister en, to eller flere tænder kan oftest kun erstattes med et tandimplantat. Hvis det er situationen, så kan vi hjælpe dig med at genskabe et stærkt og flot smil.

Nicolas “DanishDynamite” Dalby, kom til os og fik en bæredygtig løsning da tænderne blev slået ud i en kamp. Nicolas havde behov for en løsning, som ikke bare kunne holde til den voldsomme sportsgren, men osse give ham smilet tilbage.

Jeg mangler rigtig mange tænder i både over- og undermunden

Det vil føles som at have helt nye, funktionelle og naturlige tænder, når man får opbygget og erstattet alle tænderne i munden. En fuldkæbebro (implantatfuldbro) består af en række på 10-14 porcelænstænder, som forankres på 4-6 implantater.

Jeg har en protese og vil gerne smile mere

Hvis du har et gebis eller en helprotese, som er aftagelig, kan den vippe og gnave på gummerne og du kan opleve problemer med at grine, synge eller at tygge i mad der kræver det.

Da proteser ikke sidder fast som rigtige tænder eller implantater, har det sine udfordringer.
Vi kan arbejde med tryklåsproteser eller hybridproteser, som hjælper dig med at kunne smile mere og være mere dig selv.

Din kæbe og gummer bevares med faste proteser

Underkæbeknoglen er stærk, da den er en bevægelig knogle og derved oftest har en tæt struktur. Denne knogle kan klare mere ift. overkæbens knogle, som er blødere og svagere. Derfor kan behovet og behandlingen være forskellig fra overmund til undermund. Ved at få en fast protese styrker du dine kæbe og bevarer dit smil. Alt afhænger selvfølgelig af den enkeltes anatomi og behov.

En ting er sikker, når du kommer ind forbi klinikken. Vi ser på din sag, går i dybden med dine ønsker, dine udfordringer og med dine muligheder for at få dit smil tilbage.

Spørgsmål & Svar

Ofte stillede spørgsmål omkring implantater, kirurgi og rekonstruktion

Hvor lang tid holder et implantat?

Holdbarhed af implantater

De fleste implantater har en lang holdbarhed. Undersøgelser over mange år har vist en holdbarhed/overlevelse på mellem 80-90% i op til 10-20 år.

Hvor meget koster tandimplantater?

Pris for tandimplantat

Prisen kan variere alt efter hvor mange tænder der skal implanteres. Prisen for selve tandimplantatet med panoramarøntgen, bedøvelse, selve implantatet og healing abutment kan det ses her. Inden vi påbegynder en behandling får man altid en forventet pris præsenteret.

Hvilke tandimplantater er bedst?

Tænder er individuelle og sværhedsgraden af behandlingen varierer derfor også fra patient til patient. Vi benytter kun de bedste implantater på markedet, henholdsvis Astra, Bicon, Nobel og Straumann. På trods af den gode kvalitet kan vi stadig tilbyde tandimplantater til en fair pris.

Kan tandimplantat løsne?

Går der betændelse i tandkødet, er der risiko for, at implantatet går løs. Normalt skal du børste din nye tand, som du børster dine naturlige tænder. Mellemrummene skal også holdes rene. Det kan du fx gøre med tandtråd eller en mellemrumsbørste (miniflaskerenser).

Hvordan laver man et implantat?

Indgrebet foregår i lokalbedøvelse, og er således normalt ikke ubehageligt. Princippet er, at der bores et hul i kæbebenet, hvor implantatet forsigtigt skrues ned i. Nogle implantat-typer dækkes til med slimhinden henover i helingsperioden, mens andre stikker igennem slimhinden ud i mundhulen.

Hvordan ser et tandimplantat ud?

Et tandimplantat ligner en cylinder eller skrue, og det fungerer som en kunstig erstatning for roden af en manglende tand. Implantater er lavet af titanium eller andet materiale, der ikke vil give bivirkninger, når de er fastgjort til kæbebenet og tandkødsvævet.

Er Stifttand og implantat det samme?

Ordet stifttand benyttes til at betegne flere forskellige typer af tandbehandling. Betegnelsen stifttand benyttes til tider om et tandimplantat – hvilket langt fra er det samme som en stifttand. I virkeligheden er en stifttand blot en tand, der har fået isat en metal- eller en fiber stift.

Kan man få implantater hvis man har paradentose?

Der kan være mange årsager til, at man mister en tand. Det kan skyldes en tandsygdom som paradentose, eller man kan have været ude for et uheld. Uanset årsagen, kan et implantat være en rigtig god løsning til at få dit gamle smil tilbage igen.

Hvordan sættes implantat fast?

Sådan foregår en implantat behandling

Behandlingen består i, at vi borer et hul i kæbebenet, som vi skruer tandimplantatet fast i. Herefter venter en helingsperiode på 1-6 måneder afhængig af tandimplantatets placering. Når helingsperioden er overstået, sætter vi det mellemstykke, som skal holde på kronen eller broen, fast.

Hvad kaldes den del af implantatet der sættes i kæbeknoglen?

Sinusløft – ved manglende knogle i overkæben. Mangler man en eller flere tænder i overkæben, kan disse erstattes af implantater. Implantater skrues op i knoglen, hvorefter knoglen vokser ind på implantatets overflade, således at det sætter sig fast i kæbeknoglen, dette kaldes også knogleintegration af implantatet.

Hvordan laver man et tandimplantat?

Tandimplantatet indsættes ved et lille kirurgisk indgreb under lokalbedøvelse. På grund af bedøvelsen er det helt smertefrit. Efter lokalbedøvelse åbnes tandkødet ved et lille snit, så kæbebenet blottes. Der bores et lille hul med forskellige kalibrerede bor, hvorefter implantatet skrues i.

Hvem udfører implantatbehandling hos os?

Vores tandlæge Mads Krabbe er vores implantat mand. Mads sidder i bestyrelsen hos Dansk Selskab for Oral Implantologi (DSOI), og er ovenpå sin tandlægeeksamen fra Københavns Universitet igang med en 3-årig videruddannelse i implantatbehandling fra European Association for Osseoinegration (EAO), som afsluttes i 2020. EAO er et intergreret implantologi-program hos nogen af Europas topuniversiteter.
Læs mere om EAO her:
Læs mere om DSOI her:

Hvornår kan man få implantat?

I princippet kan alle få implantat. Det vigtigste er, at kæbeknoglen er tyk nok. Man vurderer kæbeknoglen ved en forundersøgelse, og hvis det vurderes, at knoglen ikke er tyk nok til implantat, kan man ofte genopbygge knoglen og derefter indsætte implantat.

Hvordan udføres en typisk implantatbehandling?

Det er vigtigt at fastslå, at den enkelte implantatbehandling er skræddersyet til den enkelte patient.
Ved den generelle implantatbehandling vurderes knogleniveauet ved en forundersøgelse.

Herudover beregner tandlægen, hvordan skruen skal sættes i, så den helt rigtige vinkel og dybde af implantat sikres.

Hos Falkoner Tandlægerne benytter vi det bedste udstyr på markedet til implantatbehandling, og derfor er vi også en af de få, som har en Cone Beam CT skanner (CBCT-skanner). CBCT er en firedimensionel skanner, der gør det muligt at måle direkte på skanningsbilledet, hvilket sikrer den bedste forudsætning for korrekt måling og implantatbehandling.

På behandlingsdagen vil du blive bedøvet og kan dermed ikke mærke indgrebet. Herefter bores et lille hul ned til knoglen, hvorefter tandlægen indsætter dit implantat. Efter nogle måneder vokser dit implantat fast til knoglen, og dermed er der dannet en permanent titanium-tandrod, hvorpå der påsættes en krone. Din implantatbehandling er færdig, og du har en nu et implantat, som ikke påvirker dine resterende tænder.

Læs mere om implantater og kunstig tandrod

Læs mere om – implantater på Tandlægeforenenigens hjemmeside

Læs mere om Kroner og broer

Læs mere om kroner og broer på Tandlægeforenenigens hjemmeside

Netdoktor og Sygeforsikring Danmark

Læs mere om tandimplantater på Netdoktor

Læs mere om tilskud hvis du er medlem af Danmark Sygeforsikring

Få dit smil tilbage - Bliv ringet op

Ring

Vælg den klinik
som passer dig bedst

Mads Krabbe er født i 1975 og blev student i 1995. Han har været tandlæge på klinikken på Frederiksberg siden 2003, og han blev medejer i 2007. Mads fokuserer primært på kirurgi og rekonstruktive behandlinger (såsom kroner og broer).

Udover at have afholdt kurser og holdt foredrag inden for implantatbehandlinger, er Mads meget aktiv inden for efteruddannelse. Mads er bl.a. igang med at blive certificeret hos den europæiske implantatorganisation EAO.

Mads er medlem af:
DSOI – Dansk Selskab for Oral Implantologi
ITI – International Team for Implantology
EAO – European Association for Ossointegration
Dansk Tandlægeforening

Vi har to klinikker, en ved Frederiksberg Centeret og en ved Nørreport Station. Vælg den klinik, som passer dig bedst at besøge i dagligdagen. Vi glæder os til at se dig.

FALKONER TANDLÆGERNE
FALKONER ALLÉ 36
2000 FREDERIKSBERG
+45 35 35 25 80
Besøg

NØRREPORT TANDLÆGERNE
NØRRE VOLDGADE 96
1358 KØBENHAVN K
+45 33 13 12 13
Besøg

Med ClinCheck®-teknologi, kortlægger vi hele din Invisalign-rejse, så du kender dit kommende smil.

Invisalign er en teknologi, der retter tænder uden at nogen ser det! Invisalign bruger gennemsigtige skinner fremstillet af FDA-godkendt, patenteret termoplast.

Hvis det lyder hi-tech, er det fordi det er! Hvert sæt skinner er skræddersyet fra et digitalt kort over din mund, hvilket sikrer en unik pasform. Din rejse til et smukt smil kan starte her.

Med ClinCheck®-teknologi, kortlægger vi hele din Invisalign-rejse, så du kender dit kommende smil.

Invisalign er en teknologi, der retter tænder uden at nogen ser det! Invisalign bruger gennemsigtige skinner fremstillet af FDA-godkendt, patenteret termoplast.

Hvis det lyder hi-tech, er det fordi det er! Hvert sæt skinner er skræddersyet fra et digitalt kort over din mund, hvilket sikrer en unik pasform. Din rejse til et smukt smil kan starte her.

Sara havde skæve tænder, som hun var meget generet af, se hendes rejse her og hendes begejstring for slutresultatet.

Bestil tid

Bestil tid (Implantater)
Vælg klinik